Перейти до вмісту

20.05.2012

3

Тиждень математики 2012

Тиждень математики
П
о
д
і
л
и
т
и
с
я

Математичний марафон 8 клас

Задача 1. Запитання на уяву. Що намальовано на цих малюнках?

математичний марафон

Задача 2. математичний марафон - 8 клас Один старенький дiдусь святкує кожний свій день народження. Але вiн вiдсвяткував свiй день народження лише 20 разів. У якийдень народився дiдусь?

Задача 3. Половина від половини числа дорівнює половині. Яке це число?

Задача 4. Вчитель перевірив роботи трьох учнів – Макаренка, Васильєва та Григоренка, але не приніс у клас. Учням він сказав: “Один із вас отримав “3″, другий – “4″, а третій – “5″. У Макаренка не “5″, у Васильєва не “4″, а у Григоренка, здається, “4″. Коли принесли зошити, то виявилось, що вчитель тільки одному учневі сказав правильну оцінку, двом іншим – неправильну. Які оцінки отримали учні?

Задача 5. “Сірник вдвічи більший за телеграфний стовп” (cофізм). Якщо a – довжина сірника, b – довжина стовпа, то різниця їх довжин b – a = с. => b = a + c. Перемножимо ці рівності: b2 – ab = ca + c2. Віднімемо від обох частин bc: (b2 – ab – bc = ca + c2 – bc), b(b – a – c) = -c ( b – a – c) => b = -c, але с = b – a => b = a – b, або a = 2b. Знайди помилку.

Задача 6. Один глухий чоловік зайшов в магазин канцтоварів, щоб купити точило для олівців. Він встромив собі палець в ліве вухо і кулаком іншої руки зробив обертальний рух біля свого правого вуха. Продавець одразу зрозумів, про що його просять. Потім в той же магазин потім увійшов сліпий чоловік. Як він пояснив продавцеві, що хоче купити ножиці?

Задача 7. Відгадати ребус

ребус Задача 8. У яку бочку не можна налити води, навіть якщо вона без дірок?

Задача 9. Перекладіть три сірники з двадцяти чотирьох так, щоб вийшло 14 квадратів із семи

математичний марафон - задача про сірники

Задача 10. математичний марафон На високому банановому дереві сидить мавпочка Чі-Ча і рахує банани, але це їй ніяк не вдається. Коли вона починає рахувати трійками, то два банана залишається не порахованими, а коли п’ятірками, то залишається 4 банани зайвими. Яка найбільша кількість бананів була на дереві, якщо мавпочка вміє рахувати тільки до 20?
VN:F [1.9.13_1145]
Рейтинг: 3.8 (оцінок: 99)
Тиждень математики 2012, 3.8 out of 5 based on 99 ratings
0saves
Якщо вам сподобалася та публікація, будь ласка залиште коментар . Підпишіться на RSS feed щоб щоб читати нові публікації в своєму feed reader

Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

  1. elena
    Сер 17 2012

    мені сподобалися заходи, цікаві підбірки. дякую.

  2. Олена
    Січ 26 2013

    Дуже практичний матеріал. Дещо взяла для свого заходу. Дякую за цікавий сайт.

  3. олена олійник
    Лют 28 2016

    Дуже цікавий і потрібний матеріал Дякую!

Поділіться своїми думками, залишити коментар.

(Обов'язково)
(Обов'язково)

Примітка: HTML не допускається. Вашу адресу електронної пошти ніколи не буде опубліковано.

Підписатися на коментарі

(обов'язково)